Blog

 1. May 01, 2020

  Langere levertijd door Corona

  Corona levertijd

  Door het Corona virus gelden andere levertijden dan normaal. Het kan dus langer duren voor je met jouw speeltafel aan de slag kunt. Ook kan een reactie via mail langer op zich laten wachten dan normaal. Deze levertijden zijn het gevolg van drukte bij zowel ons als bij PostNL. Houd daarom rekening met een langere levertijd. De huidige levertijd is gemiddeld 3 werkdagen.

  De huidige situatie

  PostNL heeft ons bericht dat veel pakhuizen helemaal vol staan met leveringen en dat er zelfs externe locaties gebruikt worden voor leveringen die niet weg kunnen. Het orderproces in de warenhuizen heeft een bepaalde capaciteit en kan niet sneller draaien dan nu. Dit zorgt er voor dat er niet gegarandeerd kan worden dat je levering daadwerkelijk geleverd wordt op het gekozen moment. We proberen je zo goed als mogelijk is op de hoogte te houden van de actuele situatie.

  Meer Lezen
 2. April 01, 2020

  5 tips tegen verveling

  Verveel jij je ook zo nu heel Nederland in quarantaine zit? Zo ja, dan zijn hier 5 tips voor jouw om jouw quarantaine tijd leuker te maken.

   

  Tip 1 Gamen

  Je raadt het al, vooral de mannen gaan veel gamen. Er worden in sommige gevallen zelfs woonkamers omgetoverd tot echte gamebunkers: met 3 grote beeldschermen en 6 aangesloten controllers.

   

  Tip 2 social media

  The quarantine lifestyle is real. Waar Gen Z eerst vooral nog feestjes ging vieren en er grapjes over maakte, zijn ook zij omgeslagen naar echte quarantainetijgers. Op de socials zie je duizenden be-richten verschijnen verschillende hashtags zoals #quarantinelife en #flattenthecurve en ook stic-kers gerelateerd aan het coronavirus mogen zeker niet ontbreken. Jij wilt toch ook met de wereld delen hoe jij je dagen thuis doorkomt?

   

  Tip 3 Bellen

  Meer Lezen
 3. March 16, 2020

  Wat te doen in huis

   

  Misschien toch anders. Kinderen zijn nu thuis en je mag misschien zelf ook thuis werken. Dat kan voor even leuk zijn maar ondertussen zullen kinderen zich vervelen. Ik heb dan voor mijn kinderen ondertussen activiteiten zitten oeken die ons gezamenlijk bezig houdt voor langdurige speelplezier. het nieuws mag je niet tegenhouden om thuis plezier te hebben!Misschien toch anders. Kinderen zijn nu thuis en je mag misschien zelf ook thuis werken. Dat kan voor even leuk zijn maar ondertussen zullen kinderen zich vervelen. Ik heb dan voor mijn kinderen ondertussen activiteiten zitten oeken die ons gezamenlijk bezig houdt voor langdurige speelplezier. het nieuws mag je niet tegenhouden om thuis plezier te hebben!

  Gezelschapspellen

  Je raadt het al een beetje... Gezelschapspellen. Een mooie moment om als familie en/of vrienden samen de tijd door te komen.  En om de jonge kinderen beetje mee te geven wat er nu rond speelt met

  Meer Lezen
 4. March 03, 2020

  knutselen voor kinderen

   

  Heb je het wel eens meegemaakt dat je kinderen thuis komen van school met een mooi knutselwerk die ze zelfgebouwd hebben? Dat ze het met trots laten zien aan je?  Dat is dan goed ook, want dat is het belangrijkste als het gaat om knutselen. De kinderen moeten blij zijn dat ze zelf een knutselwerk hebben gemaakt.

  Ik merkte dat mijn broertje altijd wanneer hij terugkwam van school gefascineerd was over knutselen. Ik dacht bij mezelf na om te kijken waarom knutselen zo leuk is voor kinderen en of kinderen er ook wat meenemen in hun groei.

   

  Waarom knutselen goed is voor kleuters

   Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van het kind. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar?, waar begin ik? en hoe ga ik verder?

  Samen knutselen bevordert onderlinge contacten met andere kinderen door samenwerken, materiaal delen en

  Meer Lezen
 5. February 17, 2020

  Sporten voor kinderen is gezond!

  Waarschijnlijk heeft u zelf ook een kind die misschien niet al te veel naar buiten gaat. Tegenwoordig kunnen kinderen ook weer van alles binnen beleven. Kinderen zitten achter de buis of op de tablet of op de mobiel van hun ouders. Dat is de probleem waar meerdere ouders zich druk om maken.

  Je wilt dat je kinderen ook naar buiten gaan om plezier te hebben en met andere kinderen kunnen spelen. Met sporten kan je van alles beleven en even energie kwijt raken. Maar het is voor de opbouw van kinderen zelf ook beter.

  Waarom sporten voor kinderen goed is.      

  Kinderen krijgen door te sporten sterkere spieren en botten. Dat verzwakt de kans op spierpijn en blessures. Dat en kinderen blijven er ook gezond door. Als je al op jonge leeftijd veel sport dan nemen kinderen dat veel mee in hun groei. Je hersenen maken ook nieuwe cellen aan tijdens het sporten en het voordeel hierop

  Meer Lezen
 6. February 15, 2020

  Pokemon Sword & Shield blog

  Na het lange wachten is hij dan eindelijk hier de nieuwe Pokemon wereld Sword & Shield. Na dat in Pokemon Sun and Moon de Alola regio is veroverd gaat het verhaal verder. Nu kan jij als trainer de Galar regio gaan ontdekken waar je veel nieuwe Pokemons zal tegen komen, spannende gym’s leaders zal gaan uitdagen, en nieuwe vrienden zal ontmoeten. Vang meer dan 80 nieuwe Pokemon’s en verzamel hun gegevens in je pokedex!

  De Galar regio

  Het avontuur in de Galar regio begint met met uit kieze van een starter pokemon die jouw gaat helpen om tegen anderen pokemon´s te battle, gym´s te veroveren, en natuurlijk vrienden te ontmoeten. Je hebt de keuze uit:

  • Grookey (Grass Pokémon): een ondeugende chimpansee die boordevol met nieuwsgierigheid zit.
  • Scorbunny (Fire Pokémon): een lief en schattig konijntje die barstensvol met energie
  Meer Lezen
 7. January 26, 2020

  Buiten spelen

  Over twee maanden is het weer lente! In de lente kunnen uw kinderen eindelijk weer hele dagen buiten spelen als het lekker weer is. Dat is erg fijn want na zo’n winter binnen te hebben gezeten is het ook goed voor de ontwikkeling om lekker naar buiten te gaan. Tijdens het buitenspelen worden grenzen verlegd, er worden nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Kinderen kunnen lekker voetballen, verstoppertje en tikkertje met elkaar spelen, maar ook in de eigentuin kan er lekker buiten worden gespeeld in deze blog zullen wij een paar leuke speelgoed artikelen noemen waar uw kind heerlijk buiten mee kan spelen.

  Speelgoed om mee naar buiten te nemen

  Als het zonnetje schijnt en het echt lekker warm weer is dan willen we natuurlijk lekkere verkoeling zoeken. Dat kan op 1 manier natuurlijk het beste, een waterpistolen gevecht! Vul je water pistool, vul een paar ballonnen met water e

  Meer Lezen
 8. November 06, 2019

  Sint-Maarten in een notendop

  Sint-Maarten, Sint-Maarten de koeien hebben staarten de vrouwen hebben rokjes aan en 11 November is de dag, zo kan ik nog wel even doorgaan. Kent u deze liedjes nog en krijgt u hiervan ook een herinnering aan uw jeugd?

  Sint-Maarten ook wel het lichtjesfeest genoemd staat weer voor de deur, het feest is vooral erg geliefd onder kinderen. Het word op 11 november gevierd of soms de avond ervoor. Het feest word gevierd in sommige streken van België, Nederland, Noord-Frankrijk, Duitsland, Portugal, Hongarije en uiteraard op het Eiland Sint-Maarten. 

  Er worden verschillende speculaties gedaan over de oorsprong van het Sint-Maarten feest,  vaak word er geschreven dat het van oudsher een Germaans winterfeest is. Een Schotse antropoloog veronderstelt dat het feest een heidense oorsprong heeft.

  Sint-Maarten in de vorige eeuw

  Sint-Maarten was als bedelfeest oorspronkelijk alleen voor de armen en aan het begin van de 20

  Meer Lezen
 9. October 28, 2019

  Populairste speelgoed van 2018

  Presentatrice Chazia Mourali had op woensdagmiddag 7 november 2018 in Nemo in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt van het populairste speelgoed van dit jaar. De consumenten hadden de stemmen gegeven. Wij hebben voor u een rijtje gemaakt van de winnaars per leeftijdscategoriën

   

   

  0 t/m 3 jaar: Bla Bla Blocks Speelhuis van Vtech

  Bouw een huis, robot, trein of laat je eigen fantasie de vrije loop. Plaats een blokje in het Bla Bla Point en maak kennis met letters, voorwerpen, dieren, kleuren en nog veel meer. Ontdek een wereld vol bouw- en speelplezier! Door de eenvoudig te hanteren blokken wordt bouwen kinderspel. Probeer nu dit leuke speelhuis en maak kennis met letters, voorwerpen, dieren en kleuren. En geniet ook van heel veel andere voordelen die dit speelhuis voorziet.

   

   

  4 t/m 5 jaar: PLAYMOBIL Mobiele aanvalstoren van de dwergen

  De dwergenwereld is

  Meer Lezen
 10. October 28, 2019

  Sinterklaas Quiz voor jong en oud

  Voor onze lezers hebben wij een leuke sinterklaas quiz gemaakt. Het betreft 5 vragen die niet gemakkelijk te raden zijn. Weten jullie alle vragen goed te beantwoorden zonder dat er gekeken wordt naar de antwoorden? Wij wensen jullie veel succes! En wie weet.. misschien komt sinterklaas je wel belonen.

   

  1. Sinds wanneer zijn we gestart met het vieren van Sinterklaas?
   a. Rond de 20e eeuw
   b. Rond de 2e eeuw
   c. Rond de 14e eeuw
   d. Rond de 6e eeuw

   

  1. Hoe vaak is de Sinterklaasviering veranderd?
   a. Nog nooit
   b. Een keer
   c. Verschillende keren, het is onbekend hoe vaak

   

  1. Welke van deze wonderen en goede daden zijn door Sint Nicolaas verricht.
  2. Sint Nicolaas voorkwam een hongersnood door zakken graan in de haven van Myra te vermenigvuldigen
   b. In Spanje bevrijdde hij Afrikaanse slavenkinderen
  Meer Lezen
Pagina