Onderhoud voetbaltafels

Je zou het misschien bijna vergeten, maar het is toch zo nu en dan even nodig om je voetbaltafel onderhoud te bieden. Dit zodat je nog langer van de tafel en het speelplezier kunt genieten.

Stap 1

Maak de balletjes regelmatig schoon, dit door middel van een schuursponsje en afwasmiddel met de hand. Of stop de balletjes in een sok en stop ze zo in de wasmachine, scheutje wit wasmiddel erbij en klaar! Let echter wel op dat de balletjes absoluut niet in de droger mogen, dit om schade te voorkomen.

Stap 2

Je kunt het speeloppervlak en de binnenkant van de tafel schoonmaken met een zacht doekje en wat zeepwater of alcohol. Gebruik echter geen commerciële reinigingsmiddelen, deze kunnen namelijk het oppervlak te glad maken of corrosie veroorzaken.

Stap 3

Gebruik siliconespray voor de stangen om ze zo glad te houden. Deze is gewoon verkrijgbaar bij Speelgoeddirect.nl. Je kunt ook siliconenolie gebruiken, maar ben wel voorzichtig met overtollige olie!

Stap 4

Controleer de poppetjes regelmatig of ze goed vastzitten aan de stang, zo niet schroef ze dan even vast met een schroevendraaier. Dit om barsten of breken van de poppetjes te voorkomen.

Stap 5

Stof de handvaten van de stangen af met een vochtige doek, en gebruik zeker geen glas-ex of meubelwas want deze verslechteren de grip en maakt de grepen glibberig.